Vaeltaminen Norjassa – Reittisatakunta

Vaeltaminen Norjassa

Matka Norjaan tarjoaa upean kokemuksen, joka on täynnä luontoa, kulttuuria ja dramaattisia maisemia. Norja on vuorattu eeppisillä vuonolla ja kohoavilla vuorilla. Ja kaiken tämän takia, joitain ainutlaatuisimmista matkapaketeista. Norja on pitkä maa, joka ulottuu Pohjois-Britannian kärjestä ja ulottuu manner-Euroopan pohjoisimpaan kohtaan. Sen sijainnin ja koon vuoksi suuri osa Norjasta sijaitsee napapiirin pohjoispuolella. Tässä artikkelissa on vinkkejä Norjan parhaimmista kaupungeista matkoille sekä ohjeita siitä, kuinka tehdä matka Norjan kuvauksellisiin seikkailuihin. Löydä Hurtigruten-lautta, joka kulkee yhtä maailman upeimmista rannikoista Euroopan huipulta alas kauniin Bergenin kaupunkiin. Norja pähkinänkuoressa, jossa yhdistyvät junat, veneet ja linja-autot läpi uskomattomimpien luonnon ihmeiden. Koe yksi mielenkiintoisimmista maista Skandinaviassa.

24 tuntia Bergenin kaupungissa

Bergen on yksi Norjan suosikkikaupunkimme. Siinä on kaikki: Trondheimin viehätys, Oslon kulttuuri ja Tromsson magia, kaikki käärittynä helppo sulautua pakettiin, joka tekee vierailusta Bergenissä herkullisen. Bergenissä on mahdollista viettää 24 tuntia Hurtigrutenin Northern Lights -risteilyn lopussa.

Bergen on elinvoimainen, hauska ja täynnä energiaa. Se on pienikokoinen kaupunki tutkittavaksi. Bergen hämmästyttää, kuinka se ylitti perinteisen pohjoismaisen arkkitehtuurin rajan moderniin, suurkaupunkityyliin. Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Mutta kaukana siitä, että se olisi kosmopoliittinen kaupunki, Bergen on yhtä paratiisi luonnon ystäville kuin kaupunkien ystäville. Bergen ei ole vain portti Norjan vuonoihin, vaan myös makaa seitsemän vuoren keskellä. Itse asiassa vuoret ovat niin suosittuja paikallisten keskuudessa, että paikallisille on suosittua vaeltaa kaikkien seitsemän vuoren huippua yhdessä päivässä. Bergen on ollut yksi tärkeimmistä kaupungeista Norjassa jo vuosituhannen ajan. Se on koti eräille maan tärkeimmistä kulttuurihistoriasta, samoin kuin sillä on valtava rooli kaupassa tarjoamalla pääsy Pohjois-Norjaan rannikkoreitin varrella.

Bergeniin

Heti kun saavut Bergeniin, on heti selvää, että tämä kaupunki on erityinen. Bergenin ranta on upea. Se on vuorattu värikkäillä rakennuksilla, markkinoilla, kaupoilla, kahviloilla ja paljon muulla. Olisi helppo viettää koko 24 tuntia Bergenissä vain tutkimalla tätä pientä aluetta. Mutta Bergenissä on aivan liian monia tekemistä rajoittaaksesi vierailusi tähän paikkaan. Mutta jos etsit mitä tehdä Bergenissä, tämä on täydellinen paikka tutkia. Bergenin laituri on lähtökohta useimmille ihmisille, jotka etsivät Bergenin kiinnostavia kohteita. Ei vain se, missä kaikki vuonoristeilyt ovat, mutta myös suuri osa toiminnasta on kaupungissa. Laituri on vuorattu Bryggenin laiturin loistavasti värikkäillä rakennuksilla. Ja vaikka se on suuri kaupunki, suurin osa Bergenin mielenkiintoisista kohteista on täältä kävelymatkan päässä.

Norja pähkinänkuoressa -kesäkierros

Norja Pähkinänkuoressa -kesäkierros Bergenistä alkaa Bergenin terminaalista, jossa Bergen-Oslo-juna istuu asemalta kohti Vossia. Matkan varrella se kiertää vuorenrintaa pitkin ja tarjoaa näkymät alla oleville vuonolle. Vossista Norjan Nushell-kesäkiertueella matkustavat vievät kiertomatkan alas kohti Gudvangenia kulkevia virtavia vesiputouksia kohti. Pudotus on pahasti jyrkkä ja putoaa alla oleviin vuonolaaksoihin. Gudvangenista Kesä Norja pähkinänkuoressa jatkuu aivan kuten talvimatkallakin, vaikka näkymät ovat dramaattisesti erilaisia rehevän vihreyden ja virtaavien vesiputouksien vuoksi.

Norja pähkinänkuoressa -talvikierros

Norja Pähkinänkuoren talvimatkan voi toteuttaa 1. lokakuuta – 30. huhtikuuta. Bergen – Oslo-talvimatka alkaa Bergen-rautatieltä Vossille. Tätä seuraa linja-autoreitti pienten kylien läpi Gudvangenin kaupunkiin. Gudvangenista on lauttavuono risteily Unescon maailmanperintökohteiden suojaaman Naeroyfjordin ja eeppisen Aurlandsfjordin kautta. Norjalainen vuonoristeily saapuu hiljaisessa Flam kaupunkiin Aurlandsfjordin kärjessä. Flamista alkaen vierailijat Norjassa Nutshell-kiertueella historialliselle Flam-rautatielle matkalle kohoavien vuoristojen läpi. Flamistä tuleva juna saapuu erittäin uniseen Myrdalin kaupunkiin, josta kävijät poistuvat ja nousevat Bergen-junaan Osloon suuntaan yhdensuuntaisille matkoille tai takaisin Bergeniin Bergenin päiväretken matkustajille.