Retkeilyreitit Itävallassa – Reittisatakunta

Retkeilyreitit Itävallassa

Patikointi on voimakasta kävelyä, yleensä reiteillä, maaseudulla. Se on suosittu aktiviteetti lukuisten vaellusorganisaatioiden kanssa kaikkialla maailmassa, ja tutkimukset viittaavat siihen, että kaikilla kävelymuodoilla on terveyshyötyjä.

Vaellus on aerobinen aktiviteetti, joka saa sydämesi pumppaamaan ja lihaksesi liikkumaan. Se auttaa vähentämään sydänsairauksien ja sydänkohtausten, aivohalvauksien, korkean verenpaineen, korkean kolesterolin ja joidenkin syöpien riskiä. Vaellus polttaa kaloreita ja auttaa sinua menettämään tai säilyttämään painon. Patikointi antaa sinulle mahdollisuuden tutustua luontoon, asettaa jokapäiväisiä rasituksia ja vaatimuksia ja stimuloi adrenaliinin ja endorfiinien miellyttäviä kemiallisia hormoneja, jotka lisäävät mielialaa ja energiaa. Lisäksi ryhmäretkellä voit seurustella ja parantaa suhteita ympärilläsi oleviin ihmisiin.  Vaella aina kumppanin tai ryhmän kanssa. Kerro ystäville tai perheelle kotona, mihin olet menossa vaeltamaan ja anna likimääräinen palautumisaika. Ennen matkaa tutustu mahdollisiin villieläimiin, joita saatat kohdata ja kannattaa tietää, mitä tehdä, jos kohtaat aggressiivisia eläimiä tulee vastaan. Riippuen vuodenajasta olosuhteet voivat olla myös hyvin kamalat, vaeltaessasi voit kohdata mutaliukumäkiä, liukkaita olosuhteita, mutaisia polkuja ja korkeita joenpintoja. Joissakin tapauksissa puistot voivat jopa olla suljettuina, jos virkamiehet määrittävät olosuhteet, jotka ovat vaarattomia retkeilijöille. Tutki polun olosuhteet ennen kuin lähdet vaeltamaan.

Miksi vaeltaa Itävallassa?

  Itävalta on ihanteellinen vaelluspaikka, jossa on kiehtovia maisemia ja hienostunut verkosto vaihtelevilla korkeuksilla ja vaikeustasoilla. Olitpa sitten tutustumassa johonkin kansallispuistoon, koe Alppien kauneus pitkän matkan reitillä tai päätä perheen päiväretkelle, Itävalta tarjoaa rajattomat mahdollisuudet.   Itävallan Alppien retkeilyreittien merkit ovat selkeät ja yhdenmukaiset kaikilla alueilla. On puna-valko-punaisia ​​merkkejä, jotka on yleensä maalattu puihin tai kiviin, ja kylttejä risteyspisteissä, jotka osoittavat reittiä, kestoa ja joskus jopa vaikeusastetta. Tämä laaja verkosto tarkoittaa, että myös aloittelijat voivat tehdä itseohjattuja kävelyretkiä turvallisilla poluilla. Tietenkin on edelleen suositeltavaa valmistella vaellusretkiä vuorille asianmukaisesti varoen ulkoisia tekijöitä kuten säätä, mutta myös kaikkien osallistujien kestävyyden ja kokemuksen mukaisesti.   Itävallassa on runsaasti vaellusreittejä, jotka tekevät kävelystä seikkailun koko perheelle. Itävallassa on useita seikkailuvaellusreittejä, vuorovaikutteisia asemia, koulutusreittejä tai vaellusreittejä, jotka voi vaeltaa myös jopa lastenrattailla.Noin 27% Itävallan pinta-alasta on luonnollisesti suojeltua. Itävallassa on 6 kansallispuistoa, 50 luonnonpuistoa, 7 biosfäärialuetta ja monia muita paikallisia luonnonsuojelualueita on suunniteltu suojelemaan ainutlaatuisia eläin- ja kasvilajeja, kulttuurimaisemia ja perinteisiä elintapoja. Itävallan eri alueet ovat myös alkaneet toteuttaa kestävän matkailun järjestelmää. Toimenpiteisiin kuuluvat autottomat lomat ja sähköliikenne tai paikallisten elintarvikkeiden tai energianlähteiden käyttö. Itävallan kansallispuistot tarjoavat myös erityisiä koulutusohjelmia.   Patikoinnilla on Itävallassa pitkä perinne ja se on maan epävirallinen kansallinen harrastus. Itävallan Alpeilla on monia kyliä, jotka todella omistautuvat vaellukseen tai vuorikiipeilyyn. Itävallan retkeilykylät ovat täydellinen päämaja vaelluslomalle, jossa on helppo tulla vaikeisiin päiväretkiin. Nämä kylät tarjoavat erityisiä palveluita vaellusretkelle, kuten vapaa-aineistoa retkikierroksen suunnitteluun tai ilmaisia ​​opastettuja retkiä. Itävallassa on useita kaupunkeja, joissa kulttuuri- ja vaelluskatkot eivät ole ristiriitaisia. Paras esimerkki on todennäköisesti Innsbruck – Alppien pääkaupunki. Musiikkikaupunki Salzburg on myös täydellinen päämaja retkeilyyn ympäröivillä vuorilla. Itävalta tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ​​vaellusmahdollisuuksia ja teemareittejä. Kiipeä yhteen lukemattomista vuorenhuipuista, tai vain nauti rauhallisesta päiväretkestä, kaikki tämä on osa itävaltalaista patikointikokemusta!

Miksi vaeltaa Itävallassa?

Mitä tarvitset mukaasi vaellusretkelle

  Voit selvittää, mitä tarvitset päivän vaellukselle, miettimällä, kuinka pitkälle aiot vaeltaa, kuinka kaukana sijainti on ja miltä sääennuste on näyttänyt. Yleensä pidempi ja/tai kaukaisempi vaellus on ja mitä huonompi sää, sitä enemmän vaatteita, pyydyksiä, ruokaa ja vettä tarvitset. Vaellukselle tarvitset mukaasi muun muassa:Vaellusrepun, säänkestävän vaatetuksen, vaelluskengät tai jotkin muut normaalit kengät, paljon ruokaa, paljon vettä, navigointityökalut, kuten kartta ja kompassi, ensiapupakkaus ja veitsi tai monitoimityökalu.