Vaellusreitit Perussa – Reittisatakunta
Vaellusreitit Perussa

Vaellusreitit Perussa

Etelä-Amerikassa sijaitseva Peru on monien matkailijoiden unelmakohde. Peru on hyvin tunnettu sen todella kauniista luonnosta. Maasta löytyy upeita vuoristoja, jotka kutsuvat matkailijoita luokseen. Maa on erityisesti vaeltajien suosiossa, koska vaellusreittejä siellä on suuret määrät. Vaellusreittejä on hyvin eri tasoisia, aina helpoista reiteistä todella vaativiin vuoristoisiin maastoihin.

Machu Picchu on monen vaeltajan unelmien täyttymys. Kukapa ei haluaisi päästä tutustumaan tähän aivan järkyttävän upeaan Inkojen jättämään aarteeseen. Machu Picchu on koko Etelä-Amerikan tunnetuin arkeologinen nähtävyys, joka sijaitsee hyvin korkealla vuoristossa. Machu Picchun kadonnut kaupunki sijaitsee 2430 metrin korkeudella meren pinnasta. Se on yksi Unescon suojelukohteista.

Andien vuoristo yleensäkin, ei yksistään Machu Picchu, on vaeltajien ehdottomassa suosiossa. Monet haluavat mennä vaeltamaan Andeille ja kokea niiden upeat lumiset vuorenhuiput. Reitit vuoristossa ovat muinaisia Inkapolkuja. Siellä pääsee siis vaeltamaan todellisilla historiallisilla reiteillä. Reitit ovat kerrassaan upeita ja niiden luonto lumoaa vaeltajan ensimmäisistä minuuteista lähtien.

Milloin matkustaa Peruun? Mitä ottaa huomioon?

Ennen matkan suunnittelua kannattaa ottaa hieman Perun säätilasta selvää, sillä se vaikuttaa suuresti siihen, milloin Peruun kannattaa vaeltajana matkustaa. Monet vaellusreitit sijaitsevat vuoristoreiteillä, joten kovin sateisella säällä matkaan ei kannata lähteä. Kuten tiedämme, Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla. Perussa joulukuusta huhtikuuhun on kesä. Vaellus on kesäkuukausina kaikkein helpointa sääolosuhteiden takia. Kesäkuukausina on yleensä lämmintä ja kuivaa, täten näkyvyys vaellusreiteillä on myös hyvä. Vuoristossa liikuttaessa lämpötila on kesäkuukausina ihanteellinen, ei liian kuuma eikä liian kostea. Kesäkuukaudet ovat siis ehdottomasti sopivimpia vaellukseen.

Milloin matkustaa Peruun? Mitä ottaa huomioon?
Milloin matkustaa Peruun? Mitä ottaa huomioon?

Peruun matkustettaessa tai paremmin sanoen jo hyvissä ajoin ennen matkaa, kannattaa tarkistaa oma rokotuskortti. Perusrokotusten tulisi ehdottomasti olla voimassa. Ennen matkustamista on myös hyvä tiedustella omalta lääkäriltä lisärokotuksista. Peruun matkustavalle suositellaan yleensä muutamaa lisärokotetta, kuten hepatiitti-A ja keltakuumerokote. Malarian estolääkityksestä kannattaa myös tiedustella. Rokotusten ollessa voimassa, vaeltajan on helpompi keskittyä matkaansa ja ennen kaikkea vaeltamiseen ilman suurempia tautipelkoja.

Matkat Peruun

Suomalaisen on helppo matkustaa Peruun, koska matkustamiseen ei tarvita viisumia. Peruun voi matkustaa Suomesta monella tapaa. Sinne voi matkustaa joko omatoimimatkalle tai ihan viimeisen päälle suunnitellulle valmismatkalle, tai jotain siltä väliltä. Jokainen voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Valmismatkoihin kuuluu usein matkojen ja hotellimajoituksen lisäksi erilaisia vaellusretkiä tai kaupunkikierroksia.

Matkailija itse tietää parhaiten, että millaiselle matkalle hänen kannattaa lähteä. Jos valmismatka tuntuu parhaalta vaihtoehdolta, kannattaa matkojen järjestäjiltä kysyä hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä itselleen sopivaa pakettia. Jos matkailijalle Peru ei ole ennestään tuttu, kannattaa ensimmäisellä matkustuskerralla varmaan valita jonkinasteinen valmismatka. Se helpottaa matkan tekoa huomattavasti ja matkailija voi helpommin keskittyä vaan vaeltamiseen ja uskomattoman kauniiseen luontoon. Tällöin vaeltajalla ei mene turhaa aikaa vaellusreittien tai hotellien etsimiseen. Vaellusmatkoja voi tiedustella useilta yrittäjiltä. Eri matkanjärjestäjät ovat keskittyneet hieman erilaisiin matkoihin. Matkoja voi kysellä esimerkiksi yritykseltä nimeltään Mandela Travel.

Kokeneempi vaeltaja lähtee varmasti mielellään omatoimimatkalle. Peru tarjoaa tällaisiin matkoihin mahtavat raamit. Omatoimimatkailija tarvitsee vain sopivat lennot ja ehkä pari ensimmäistä hotelliyötä. Matkan suunnitteluun kannattaa tosin käyttää paljon aikaa, jotta ei tekisi hölmöjä reittivalintoja ja näin menettäisi paljon aikaa upeilta maisemilta. Omatoimimatkailija on vapaa valitsemaan vaelluskohteensa oman mielensä mukaan.

Peru on ehdottomasti suositeltava vaelluskohde. Perussa vaeltajan silmä oikein lepää sen rauhallisessa ja upeassa luonnossa. Vaeltaja pääsee todella nauttimaan vaelluksista ja valinnanvaraa erilaisiin reitteihin löytyy. Jokaiselle vaeltajalle löytyy varmasti unelmain vaellusreitti ottaen huomioon omat taidot ja jaksaminen. Matkustamiseen kannattaa varata sopivasti aikaa, eikä suunnitella mitään pikareittejä, silloin matkasta saa kaiken irti!